В Україні встановили рекорд виробництва м'яса птиці

Читать на русском
В Україні встановили рекорд виробництва м'яса птиці – до 991 тисячі тонн за підсумками 2016 року. В абсолютних показниках зростання виробництва склало 106 тисяч тонн.

Українські підприємства виробили 991 тис. тонн м'яса птиці за підсумками 2016 року, що на 12% більше, ніж у 2015 році.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на дані Державної служби статистики України.

З цього обсягу 746 тис. тонн – свіже та охолоджене м'ясо (зростання порівняно з минулим роком на рівні 5%), 245 тис. тонн – заморожене м'ясо (+40%).

В абсолютних показниках зростання виробництва склало 106 тис. тонн. Основним фактором зростання виробництва стало зростання експортних можливостей. Поставки за кордон зросли на 80 тис. тонн.

Відзначимо, що загальний обсяг експорту м'яса птиці з України в 2016 році склав 240 тис. тонн (+49% до значення за 2015 рік), частка експорту в загальному обсязі виробництва підприємствами – 24%.

Україна встановила рекорд з експорту м'яса птиціВиробники з України продали за кордон 224 тис. тонн м'яса птиці за підсумками 11 місяців, що перевищує показник за весь 2015 рік на 68%.

ПАТ «Миронівський хлібопродукт» є абсолютним лідером ринку курятини в Україні з часткою понад 60% серед промислових виробників і більш ніж 80% серед експортерів.

Нагадаємо, що в 2016 році Державна служба України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів розширила доступ української продукції на ринки Китаю, Йорданії, Сербії, Єгипту, Японії, Канади, Сінгапуру, Кореї, В'єтнаму, Малайзії, Індії, США та країн ЄС.

У листопаді-грудні 2016 року Україна отримала можливість експорту нових товарів до ЄС, серед яких цукрова кукурудза, висівки, гриби, етанол і товари з групи «інші цукрові продукти».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: