Україна встановила рекорд з експорту м'яса птиці

Читать на русском
У грошовому вираженні експорт м'яса птиці за вказаний період приніс 271,7 млн ​​проти 226,9 млн доларів США в 2015 році.

Виробники з України продали за кордон 224 тис. тонн м'яса птиці за підсумками 11 місяців, що перевищує показник за весь 2015 рік на 68%.

Про це повідомляє прес-служба Ради з питань експорту продовольства (UFEB), передає «Слово і Діло».

У грошовому вираженні експорт м'яса птиці за вказаний період приніс $271,7 млн ​​проти $226,9 млн у 2015 році. Частка ЄС у структурі експорту цієї продукції з України в січні-вересні 2016 року склала 16%, а за весь 2015 рік – 17%.

UFEB повідомляє, що в 2017 році продовжить працювати в напрямку відкриття ринків ЄС та Китаю для української яловичини, ПАР – для свинини, Японії та Південної Кореї – для молочних продуктів.

ЄС заборонив імпорт українського м'яса птиці через спалах грипу – ДержспоживслужбаУ Держспоживслужбі запропонували ЄС імпортувати м'ясо птиці з регіонів, де не зафіксоване захворювання, й направили листа про заходи боротьби з пташиним грипом.

З метою виходу української продукції на іноземні ринки заплановані торговельні місії до країн Азії та Африки, в тому числі до В'єтнаму, Китаю, Єгипту, Алжиру, Судану, Танзанії, Намібії, Гани, Кот-д'Івуару та інших, а також організація участі вітчизняних виробників готового продовольства в 14 міжнародних виставках.

Нагадаємо, що в 2017 році в Україні передбачено 4 млрд грн на дотацію з Держбюджету виробникам агропродукції. Так Кабмін шукає варіанти для стримування зростання цін на продукти харчування після експерименту з вільним регулюванням на соціальні продукти.

Як повідомлялося раніше, із січня до вересня 2016 року Україна експортувала 108 тис. тонн птиці, що на 26% більше, ніж за той самий період у 2015 році, торгівля яловичиною знизилася на 29% – до 27 тис. тонн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: