Україна почала постачати борошно в США

Читать на русском
Одеський комбінат уклав контракт з американською компанією на поставку в США борошна вищого і першого сортів.
Фото з відкритих джерел

Одеський комбінат уклав контракт з американською компанією на поставку в США борошна вищого і першого сортів.

Про це розповіла перший заступник гендиректора держпідприємства «Куліндорівський комбінат хлібопродуктів» Світлана Паненко, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на видання «Думська».

«Американський ринок продовольства вважається досить закритим для імпорту, він регулюється низкою рішень конгресу. Необхідно пройти багато експертиз, отримати відповідні документи, що підтверджують якість продукту. Ми кілька разів відправляли пробні партії, вели переговори, і ось нарешті контракт підписаний», – зазначила вона.

Кабмін розрахував новий споживчий кошик українцяКабінет міністрів затвердив нові набори продуктів харчування, а також набори непродовольчих товарів та послуг для основних соціальних і демографічних груп населення.

Заступник гендиректора уточнила, що вже відправили в Америку перший збірний контейнер з борошном. У грудні відправлять 25 контейнерів з 550 тоннами борошна. Всього ж одеські мірошники поставлять в США 6 600 тонн.

Уточнюється, що мова йде про борошно м'яких сортів, яке використовують в хлібопеченні. Угоду з американською стороною уклали терміном на рік.

Нагадаємо, за першу половину жовтня пшеничний хліб з борошна вищого ґатунку зріс у ціні на 6 копійок, а житній і житньо-пшеничний – на 5 копійок.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: