Проросійський Радев вступив на посаду президента Болгарії

Читать на русском
У Софії пройшла інавгурація 5-го президента Болгарії Румена Радева, який переміг на виборах у листопаді 2016 року.
Румен Радев

У Софії пройшла інавгурація 5-го президента Болгарії Румена Радева, який переміг на виборах у листопаді 2016 року.

Церемонія інавгурації відбулася в Софії на площі Святого Олександра Невського, пише Bulgarian News Agency, повідомляє «Слово і Діло».

Нагадаємо, що на виборах президента Болгарії у листопаді 2016 року переміг кандидат від «Соціалістичної партії» Румен Радев.

«Сьогоднішня церемонія має глибокий сенс: надія на зміну, яка чекає всіх нас. Я хочу подякувати президенту Плевнелієву та всім президентам до нього, за їх зусилля щодо побудови демократичної Болгарії», – заявив Радев під час церемонії.

Президенти Молдови та Болгарії запевнили Україну в підтримці – КубівУ цих країнах нещодавно пройшли президентські вибори, на яких перемогли проросійські кандидати.

Як повідомлялося, одним з перших його завдань є розпуск парламенту, призначення тимчасової адміністрації й призначення дострокових виборів.

Зазначимо, що соціаліст Радев неодноразово закликав до покращення відносин з Росією та скасування антиросійських санкцій, запроваджених ЄС. Радев раніше заявляв про те, що Крим є українським де-юре, але російським де-факто, і що Росія не є ворогом Болгарії.

Нагадаємо, Плевнелієв, який сьогодні залишає свою посаду, закликав свого наступника Радева засудити анексію Росією українського Криму і продемонструвати пронатовську і проєвропейську позицію Болгарії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: