Болгарія зведе стіну на кордоні з Туреччиною

Читать на русском
До кінця року Болгарія добудує стіну на кордоні з Турецькою Республікою для захисту від напливу біженців.

До кінця 2016 року влада Болгарії планує завершити будівництво паркану на кордоні з Туреччиною, який запобігатиме напливу нелегальних мігрантів.

Про це заявив міністр оборони Болгарії Микола Ненчев, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Будівництво паркану на кордоні з Туреччиною буде завершено найближчим часом. Сподіваюся, що це станеться до кінця 2016 року», – заявив Ненчев.

У зв'язку з відставкою уряду Бойко Борисова, глава оборонного відомства запевнив, що він всіляко сприятиме новому міністру оборони, який буде призначений після формування нового Кабінету міністрів.

Ненчев підкреслив при цьому, що «ситуацію на кордоні з Туреччиною, Сербією й Македонією не слід недооцінювати», зазначивши, що відносини Болгарії з безпосередніми сусідами мають велике значення, особливо в сфері протидії напливу нелегальних мігрантів.

Загальна довжина огорожі на болгарсько-турецькому кордоні складає трохи більше 130 кілометрів. Вартість будівництва, за попередніми даними, оцінюється в 75 млн євро.

Нагадаємо, близько 60 тисяч людей втекли з іракського міста Мосул з початку операції зі звільнення міста (17 жовтня), при цьому 40 тисяч покинули місто в листопаді.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: