Болгарія підтримуватиме санкції проти Росії – МЗС

Читать на русском
Позиція Болгарії щодо санкцій проти Росії залишається незмінною: санкції будуть збережені доти, доки Мінські угоди не будуть повністю виконані.
Даніель МітовФото з відкритих джерел

Позиція Болгарії щодо санкцій проти Росії залишається незмінною: санкції будуть збережені доти, доки Мінські угоди не будуть повністю виконані.

Про це заявив міністр закордонних справ Болгарії Даніель Мітов, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Звісно, ми продовжуємо стежити за ходом виконання Мінських угод. Санкції проти Росії пов'язані саме з Мінськими угодами, які мають бути виконані, а до їх виконання вони залишаються в силі», – заявив Мітов.

Президент Болгарії звинуватив Росію в кібератаці на ЦВК країниРосія намагається розділити і послабити Європу, у тому числі за допомогою кібератак. Про це заявив президент Болгарії Росен Плевнелієв.

Голова зовнішньополітичного відомства Болгарії підкреслив, що в спільній позиції ЄС і НАТО щодо Криму не може бути жодних сумнівів.

«Крим незаконно анексований Росією, він належить Україні. Такої позиції ми й будемо дотримуватися в майбутньому», – підсумував очільник МЗС Болгарії.

Нагадаємо, зовнішньополітичний курс Болгарії залишався під питанням у зв'язку з обранням в країні нового президента. Новообраний президент Болгарії Румен Радєв заявляв, що працюватиме над скасуванням санкцій ЄС проти Росії.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр заявляв, що не підтримує швидке зняття санкцій із Росії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: