Порошенко прокоментував результати виборів президента в Молдові та Болгарії

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко відреагував на результати президентських виборів у Болгарії та Молдові, де перемогу здобули кандидати, які підтримують курс на зближення з Росією.
Петро ПорошенкоФото з відкритих джерел

Президент України Петро Порошенко відреагував на результати президентських виборів у Болгарії та Молдові, де перемогу здобули кандидати, які підтримують курс на зближення з Росією.

Про це він розповів під час прес-конференції з прем'єр-міністром Швеції Стефаном Льовеном, повідомляє «Слово і Діло».

Порошенко вважає неприйнятним навішувати президентам ярлики «проросійських».

«Вони дуже відомі політики, і я впевнений, що їхня політика має бути проєвропейською, промолдовською та проболгарською», – зазначив Президент.

Він також додав, що Україна готова до співпраці й вимагає насамперед «не грошей, не порад, не військової підтримки, а європейської єдності».

На президентських виборах у Молдові, згідно з попередніми результатами, переміг голова Партії соціалістів Ігор Додон.

У Молдові вибачилися перед Україною за заяви Додона про «російський Крим»Представники молдовського молодіжного руху вибачилися перед Україною за заяву кандидата в президенти Молдови Ігоря Додона про російський Крим.

На офіційному сайті Додона йдеться про те, що в разі перемоги на виборах, він у перші 100 днів на посаді президента обіцяє відновити стратегічне партнерство з Росією. Також перший закордонний візит він планує здійснити в Москву.

Водночас, за попередніми даними, в другому турі виборів президента Болгарії перемагає кандидат від Соціалістичної партії Румен Радєв. Він неодноразово закликав до поліпшення відносин із Росією та скасування санкцій проти РФ, запроваджених ЄС.

Після звісток про перемогу Радєва прем'єр-міністр Болгарії Бойко Борисов оголосив про свою відставку.

Нагадаємо, раніше міністр оборони Молдови Анатолій Шалару говорив, що відносини з Україною можуть бути заморожені.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: