Roshen зупиняє роботу фабрики в Липецьку

Читать на русском
Корпорація Roshen ухвалила рішення зупинити виробничу діяльність Липецької кондитерської фабрики.
Фото з відкритих джерел

Корпорація Roshen ухвалила рішення зупинити виробничу діяльність Липецької кондитерської фабрики.

Про це йдеться в заяві компанії, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Корпорація Roshen зупиняє виробничу діяльність Липецької кондитерської фабрики. Таке рішення ухвалено з економічних і політичних причин. Повна зупинка виробництва та консервація виробничих та інфраструктурних об'єктів заплановані на квітень 2017 року», – наголошується в заяві.

Зазначається, що арешт майна Липецької фабрики, накладений Слідчим комітетом Російської Федерації в рамках порушеної кримінальної справи, зробив продаж фабрики неможливим.

«Починаючи з 2013 року виробництво продукції на Липецькій кондитерській фабриці скоротилося втричі. Причиною тому було й різке зниження асортименту після заборони необґрунтованого Росспоживнаглядом у 2013 році імпорту української продукції Roshen на територію РФ, і активна дискредитація діяльності фабрики в російських та українських ЗМІ, і тиск органів влади в окремих регіонах на торгові організації через продаж продукції Липецької кондитерської фабрики, і зниження загального рівня купівельної спроможності населення», – зазначено в заяві.

Всі магазини Roshen «замінували» з РосіїУ Києві знову повідомили про мінування всіх магазинів і фабрик кондитерської компанії Roshen.

В компанії заявляють, що в зв'язку зі спаданням виробництва на фабриці постійно проводилися масові скорочення персоналу.

Зазначається, що персонал у 700 осіб уже проінформований про майбутню зупинку діяльності фабрики.

Нагадаємо, на початку 2016 року в Roshen заявили, що фабрику в російському Липецьку вартістю приблизно 200 мільйонів доларів продають, однак досі ніхто її так і не купив. А екс-глава Адміністрації Президента Борис Ложкін розповідав, що Порошенко через посередників шукає покупців фабрики в Липецьку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: