У НАТО констатують зростання кількості кібератак на мережі Альянсу

Читать на русском
У 2016 році щомісяця на мережі Північноатлантичного альянсу проводилося в середньому 500 хакерських атак, що більш ніж на половину більше торішніх даних.

Число хакерських атак на мережі Північноатлантичного альянсу в 2016 році зросло на 60% і досягло в середньому 500 атак щомісяця.

Про це в інтерв'ю газеті Die Welt, опублікованому в четвер, 19 січня, розповів генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на DW.

За його словами, в середньому за місяць у 2016 році налічувалося 500 небезпечних кібератак на натовські установи, які вимагали рішучих заходів з боку експертів. При цьому більшість цих атак здійснювалася не приватними особами, а фінансувалася державними інстанціями різних країн.

Як стверджує Столтенберг, кібератаки представляють дуже велику потенційну небезпеку, оскільки можуть порушити, наприклад, енергопостачання або медичне обслуговування, а також завдати шкоди іншим важливим інфраструктурам.

«Крім того, вони можуть зашкодити обороноздатності НАТО й вплинути на роботу наших збройних сил. Якщо цей процес (передачі даних – Ред.) порушується, то може бути завдано великої шкоди», – зазначив генсек НАТО.

Він також додав, що в разі широкомасштабних кібератак може бути задіяна стаття 5 статуту Альянсу, що передбачає допомогу всіх його членів постраждалій країні.

Нагадаємо, раніше в Конгресі США запропонували створити комісію з розслідування російських кібератак. Також у Німеччині почали готуватися до кібератак.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: