ЦРУ: Росія намагалася допомогти Трампу перемогти на виборах

Читать на русском
ЦРУ США прийшло до висновків, що хакерські атаки з боку Росії на офіційні установи в США під час президентської кампанії були спрямовані на підтримку Трампа.
Дональд Трамп

ЦРУ США прийшло до висновків, що хакерські атаки з боку Росії на офіційні установи в Сполучених Штатах під час президентської кампанії були спрямовані безпосередньо на підтримку Трампа, а не на дискредитацію самого процесу демократичних голосувань.

Про це пише The Washington Post, передає «Слово і Діло».

«ЦРУ прийшло до висновку у засекреченій експертизі, що Росія втрутилася в вибори 2016 року для того, щоб допомогти Дональду Трампу перемогти на президентських виборах, а не просто підірвати довіру до виборчої системи США», – стверджує видання.

Спецслужби виявили осіб, які мають зв'язки з російським урядом. Вони передали WikiLeaks тисячі вкрадених листів з сервера Національного комітету Демократичної партії та інших джерел, у тому числі, з комп'ютера голови виборчої кампанії Гілларі Клінтон.

США можуть ввести нові санкції проти Росії за кібератакиСполучені Штати можуть ввести нові санкції проти Росії, в тому числі фінансові, через скоєні нею хакерські атаки.

Цю інформацію підтвердили в офіційних колах американської влади, де описали виявлених осіб як персонажів, відомих розвідувальному співтовариству США в рамках більш широкої операції на користь Трампа і по дискредитації шансів Клінтон.

Нагадаємо, днем раніше президент США Барак Обама доручив переглянути та оприлюднити повний огляд всіх матеріалів про втручання Росії в хід президентських виборів в США.

Зазначимо, що 7 жовтня адміністрація Обами офіційно звинуватила Росію в масштабній кампанії по втручанню у вибори президента США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: