У Німеччині серйозно готуються до відбиття кібератак

Читать на русском
На випадок надзвичайної ситуації у ФРН готові використовувати такі класичні засоби передачі інформації, як телефон і факс.

Влада Німеччини активно готуюється відбивати хакерські атаки під час виборів до Бундестагу.

Про це повідомив федеральний уповноважений по проведенню виборів Дітер Заррайтер в інтерв'ю Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, передає «Слово і Діло».

«Ми готуємося до різноманітних наступальних стратегій при кібератаках, програємо різні сценарії», – повідомив він.

Німецька розвідка попереджає про загрозу кібератак з боку РФОчільник Федеральної розвідувальної служби Німеччини Бруно Каль назвав високим рівень російської кіберзагрози, яка може проявити себе під час выборів до Бундестагу восени 2017 року.

Потужності обчислювального центру вже потроєні, можливо, крім того, будуть замінені комп'ютери і місця їх розташування. В екстреній ситуації можна буде скористатись урядовим центром кіберзахисту. Таким чином, за словами Заррайтера, з технічної точки зору парламентські вибори «захищені від усяких спроб маніпулювання».

Разом з тим він попередив про небезпеку фейкових новин, які можуть зіграти важливу роль і безпосередньо в день голосування – наприклад, якщо з'являться повідомлення про те, що закриті конкретні виборчі дільниці. Щоб нейтралізувати дію підроблених новин, планується використовувати, зокрема, соціальні мережі, наприклад спеціальний канал в Twitter.

На випадок надзвичайної ситуації Заррайтер готовий використовувати такі класичні засоби передачі інформації, як телефон і факс, щоб підготувати попередні офіційні результати голосування вже у день виборів.

Раніше президент Сполучених Штатів Барак Обама заявляв, що кібератаки на американські аналітичні центри мають російське походження.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: