Очільник ЦРУ звинуватив Росію в спробах впливу на вибори в країнах Європи

Читать на русском
Росія за останні роки намагалася вплинути на політичні процеси в Європі, й багато європейських країн стурбовані можливими спробами Москви втрутитися в майбутні вибори.
Джон БреннанФото: ИТАР-ТАСС

Росія за останні роки намагалася вплинути на політичні процеси в Європі, й багато європейських країн стурбовані можливими спробами Москви втрутитися в майбутні вибори.

Про це в інтерв'ю PBS заявив директор ЦРУ Джон Бреннан, який незабаром залишить свою посаду, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Ми спостерігаємо, що Росія робить багато кроків, які підривають принципи демократії в багатьох країнах. Те, що сталося під час нещодавніх виборів (кібератаки під час виборчої кампанії в США – Ред.), – не новина», – сказав Бреннан.

Він переконаний, що «Росія вживала заходів із маніпуляції виборами в країнах Європи».

«Ми бачимо, що вони використовують корумпованих політиків, збираються фінансувати партії та групи, які відповідають їхнім інтересам. Це активне використання та маніпуляція політичним процесом», – зазначив директор ЦРУ.

Він підкреслив, що США не можуть не надавати цьому значення, оскільки в багатьох європейських країнах, зокрема в Німеччині та Франції, цього року пройдуть вибори.

Обама звинуватив Росію в кібератаках на СШАПрезидент США Барак Обама заявив, що Вашингтон має докази причетності Росії до кібератак на Америку.

Також директор ЦРУ висловив надію, що з приходом нової адміністрації Трампа російсько-американські відносини можуть покращитися.

«Це не означає, що ми не можемо знайти способи працювати разом. І може бути тепер, з приходом нової адміністрації, з'явиться можливість це зробити. Сподіваюся на це. Але факти говорять про те, що Росія нещодавно намагалася втрутитися в наш виборчий процес», – сказав Бреннан.

Нагадаємо, що американські сенатори готують законопроект про додаткові санкції проти Росії в зв’язку з її хакерськими атаками.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: