Німецька розвідка попереджає про загрозу кібератак з боку РФ

Читать на русском
Очільник Федеральної розвідувальної служби Німеччини Бруно Каль назвав високим рівень російської кіберзагрози, яка може проявити себе під час выборів до Бундестагу восени 2017 року.

Хакери й тролі з Росії впливали на вибори у США, тепер їх метою можуть стати вибори в Німеччині в 2017 році.

Так вважає новий керівник німецької розвідки BND Бруно Каль, про що він сказав у інтерв'ю Süddeutsche Zeitung, передає «Слово і Діло».

«Є дані, що кібератаки вчиняються з метою створення політичної невизначеності. Існує свого роду тиск на суспільний дискурс про демократію, що є неприйнятним», – сказав він.

Президент Болгарії звинуватив Росію в кібератаці на ЦВК країниРосія намагається розділити і послабити Європу, у тому числі за допомогою кібератак. Про це заявив президент Болгарії Росен Плевнелієв.

Голова німецької розвідки підтвердив, що в хакерських атаках під час виборчої кампанії у США знайшли російський слід.

«Держава в ролі виконавця – це технічно складно, проте є певні докази того, що держава терпимо до цього ставилася або хотіла цього», – сказав Каль.

За його словами, така загроза продовжує зростати в Німеччині, де наступного року також відбудуться вибори.

«Європа перебуває у фокусі таких підривних дій, а Німеччина – особливо», – сказав він.

Необхідно публічно обговорювати те, що відбувається, оскільки відбувається тиск на громадську думку та на демократію.

«Розвідслужби раніше приділяли більше уваги державам та їхнім керівникам. Сьогодні виклики й загрози стали різноманітнішими, а учасники гри – більш багатоликими», – зазначив Каль.

Нагадаємо, раніше президент Сполучених Штатів Барак Обама заявив, що нещодавні кібератаки на американські аналітичні центри мають російське походження.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: