Президент: до кібератак на держсайти причетні спецслужби Росії

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко заявив, що за останні місяці на державні сайти було скоєно близько шести з половиною тисяч кібератак.
Петро ПорошенкоФото: politrada.com

Президент України Петро Порошенко заявив, що за останні місяці на державні сайти було здійснено близько шести з половиною тисяч кібератак.

Про це він повідомив на засіданні Ради нацбезпеки і оборони, передає «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Глави держави.

«Загалом впродовж останніх двох місяців на об’єктах 5 відомств та 31 державного інформаційного ресурсу виявлено близько 6,5 тисяч спланованих кібератак», – розповів він.

У грудні українські держустанови зазнали 25 кібератакУ грудні 2016 року 25 українських держустанов зазнали кібератак. Кіберполіція розслідує лише чотири інциденти.

Порошенко зазначив, що внаслідок кібератаки 6 грудня була виведена з ладу мережа Державної казначейської служби та Міністерства фінансів, що призвело до порушення казначейського обслуговування розпорядників та одержувачів бюджетних коштів. Також трапилася надзвичайна подія в системі, де зазвичай здійснюється близько 150 тисяч електронних транзакцій за добу.

Президент підкреслив, що розслідування низки інцидентів вказує на причетність до кібератак напряму чи опосередковано спецслужб Росії, які розв’язали кібервійну проти України.

Він також відзначив, що такі агресивні дії в кіберпросторі РФ веде й проти інших країн, зокрема, з такою ж проблемою зіткнулися США, Німеччина та Швеція.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: