Держлісагентство посилює охорону хвойних лісів

Читать на русском
Кожне новорічне дерево буде сертифіковане, а його походження можна буде дізнатися в онлайн-режимі.

Державне агентство лісових ресурсів посилило охорону хвойних лісів України для запобігання незаконних рубок дерев напередодні новорічних свят.

Про це повідомила тимчасовий виконувач обов'язків голови Держлісагентства Христина Юшкевич, передає «Слово і Діло».

«Рейдові бригади держлісохорони будуть разом зі співробітниками Національної поліції та Держекоінспекції, громадськими інспекторами з охорони довкілля та представниками ЗМІ виявляти правопорушників», – заявила вона.

Гройсман буде боротися з вирубкою лісів за допомогою літаківПрем'єр-міністр України Володимир Гройсман обіцяє оприлюднити карту незаконної вирубки лісів, зроблену за допомогою аерофотозйомки.

Будь-хто зможе ознайомитися з обсягами, місцями й цінами реалізації новорічних ялинок на сайтах обласних управлінь лісомисливського господарства та лісгоспів, додала Юшкевич. Крім того, кожна законно зрубана ялинка буде маркуватися етикетками, за допомогою яких можна буде дізнатися походження дерева онлайн.

Нагадаємо, Держлісагентство в розробленому ним законопроекті пропонує збільшити максимальні штрафи за незаконну рубку лісу в 10 разів – до 17 тис. грн, тоді як зараз вони становлять від 800 до 1700 грн.

Також Держлісагентство має намір запровадити штрафи для підприємців, які купили дерева без документів про їх походження. Розмір штрафів становить від 8,5 до 17 тис. грн з конфіскацією дерева.

У 2015 році В Україні лісова охорона зафіксувала понад 1,7 тис. незаконних рубок, обсяг яких склав 24,1 тис. кубометрів, що завдало державі шкоди на суму 84,7 млн грн.

Раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів України створив робочу групу з питань захисту та відновлення лісів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: