Мінагропрод розгорнув реформу лісової галузі України

Читать на русском
В рамках реформування робоча група планує зберегти ліси в різних регіонах України та збільшити лісистість шляхом нових підходів до лісорозведення.
в.о. голови Держлісагентства України Христина Юшкевич

У Міністерстві аграрної політики і продовольства України створена робоча група з напрацювання напрямків реформування лісової галузі України.

Про це на своїй сторінці в Facebook пише в. о. голови Держлісагентства України Христина Юшкевич, повідомляє «Слово і Діло».

«Першочерговим завданням групи є створення Національної лісової програми. Таку ініціативу підтримали всі учасники», – пише вона.

В рамках реформування робоча група планує зберегти ліси в різних регіонах України, які виконують різні функції. Для цього потрібно застосовувати ексклюзивні підходи ведення лісового господарства в регіонах.

Держлісагентство посилює охорону хвойних лісівКожне новорічне дерево буде сертифіковане, а його походження можна буде дізнатися в онлайн-режимі.

Ще одним завданням є збільшення лісистості шляхом нових підходів до лісорозведення, а також закладання основ прозорих правил ринку деревини.

Раніше уряд схвалив нові санітарні правила в лісах України.

Нагадаємо, що протягом дев'яти місяців 2016 року обсяг реалізації лісопродукції на Закарпатті склав 567,6 млн грн, що на 113,6 млн грн або на 25% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: