Перша європейська компанія почала зберігати газ в українських сховищах

Читать на русском
Французька Engie почала імпорт газу до українських ПСГ із 1 січня. Станом на 10 січня 2017 року до вітчизняної ГТС уже надійшло 3,9 млн куб. м.

Європейський постачальник природного газу французька компанія Engie з 1 січня почала імпортувати газ в Україну. За першу декаду нового року до вітчизняної ГТС уже надійшло 3,9 млн куб. м.

Про це повідомляє відділ зв'язків із громадськістю та пресою ПАТ «Укртрансгаз», передає «Слово і Діло».

Згідно з поданими номінаціми від компанії Engie, щодобовий обсяг надходжень газу становить майже 0,4 млн куб. м. Вищезазначені обсяги газу імпортуються з території Польщі через ГІС Германовичі.

Відзначимо, в другій декаді грудня 2016 року компанією Engie були успішно проведені тестові поставки природного газу загальним обсягом тисяча кубічних метрів.

Європарламент закликав країни ЄС зменшити закупівлі російського газуЄвропарламент закликав країни ЄС надалі зменшувати залежність від російського газу за рахунок підвищення енергоефективності та впровадження відновлюваних джерел.

Як повідомлялося раніше, «Укргазвидобування» та Engie підписали угоду про співпрацю, яка передбачає можливість зберігання природного газу в українських підземних сховищах.

Нагадаємо, газовий інтерконнектор між Україною та Словаччиною з квітня почав роботу в двонаправленому режимі, що дозволило європейським трейдерам використовувати українські підземні сховища газу для його зберігання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: