«Нафтогаз» отримає $500 мільйонів кредиту на закупівлю газу

Читать на русском
Ризики щодо фінзабезпечення закупівель можуть виникнути через рішення про наданню урядом розстрочки в оплаті газу побутовим споживачам.

НАК «Нафтогаз України» розраховує отримати кредит у розмірі $500 млн під гарантії Світового банку до кінця листопада.

Про це повідомив журналістам головний комерційний директор компанії Юрій Вітренко у Києві в четвер, передає «Слово і Діло».

«Очікуємо до кінця листопада. Згідно з нашим фінансовим планом, якщо ми отримаємо ці кошти, у нас не повинно бути жодних проблем із забезпеченням закупівлі необхідних обсягів газу», – сказав він.

Разом із тим, Вітренко додав, що ризики з фінансовим забезпеченням закупівель можуть виникнути через такі рішення, як надання урядом розстрочки в оплаті газу побутовим споживачам.

За його словами, виділяти кошти «Нафтогазу» під гарантії Світового Банку будуть Citybank і Deutsche Bank.

Мін'юст блокує видобуток газу найбільшій компанії УкраїниДержавна виконавча служба Міністерства юстиції України заарештувала 6 рахунків ПАТ «Укргазвидобування» на суму 167 млн ​​грн за позовом невідомої компанії «Промфінанс Груп», чим створює перешкоди для проходження опалювального сезону.

Як уже повідомлялося, ПАТ «Укртрансгаз» припинило закачування природного газу в підземні сховища з 13-14 жовтня у зв'язку з фактичним вступом України в опалювальний сезон.

Відомо, що, за підсумками дев'яти місяців поточного року внутрішнє споживання природного газу зменшилося на 11%, у той же час його транзит до країн ЄС і видобуток газу демонструють тренд зростання на 8,7 і 0,3% відповідно.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: