Росія потрапила в топ країн за небезпекою для журналістів

Читать на русском
Російська Федерація зайняла п'яте місце в рейтингу країн за небезпекою для представників ЗМІ.

Російська Федерація зайняла п'яте місце в рейтингу країн за небезпекою для працівників медіа згідно з доповіддю Міжнародного інституту інформаційної безпеки при Кардиффською школі журналістики (INSI).

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Forbes.ua.

У минулому році, виконуючи свої професійні обов'язки, в Росії загинули дев'ять журналістів (всі вони перебували на військовому борту, що летів з Сочі в Сирію і зазнав катастрофи над Чорним морем). Через це Росія потрапила в п'ятірку найнебезпечніших країн світу для представників медіа. У самій Сирії, де триває громадянська війна, втратили життя шестеро представників преси, всі вони були цивільними репортерами.

Лідирує в списку Колумбія, де загинули 20 представників ЗМІ, причому також у авіакатастрофі - під час катастрофи літака з бразильської футбольної командою «Шапекоенсе». Далі йдуть Мексика, Афганістан (по 12), на четвертому місці Ірак, де загинуло 11 людей. В цілому за минулий рік, виконуючи свої прямі обов'язки, загинули 115 журналістів. В тому числі один в Україні: Павло Шеремет.

У доповіді наголошується, що з кожним роком скорочується кількість професійних журналістів, які працюють в гарячих точках, тому частина їх функцій беруть на себе активісти і місцеві жителі без відповідної підготовки.

Нагадаємо, 25 грудня над Чорним морем зазнав катастрофи літак Міністерства оборони Ту-154, на борту якого знаходилися 83 пасажири і 8 членів екіпажу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: