Журналістів державних ЗМІ прирівняли до чиновників

Читать на русском
Кабінет міністрів ухвалив постанову, якою журналістів державних і комунальних ЗМІ прирівнюють до чиновників.

Кабінет міністрів сьогодні, 28 грудня, ухвалив постанову, якою журналістів державних і комунальних ЗМІ прирівнюють до чиновників.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Кабміну.

«Кабінет Міністрів на своєму засіданні ухвалив постанову «Про умови оплати праці журналістів державних і комунальних засобів масової інформації». Нею, зокрема, затверджується Перелік посад журналістів державних і комунальних засобів масової інформації, які прирівнюються до посад керівних працівників, спеціалістів секретаріату (апарату) відповідного органу державної влади або органу місцевого самоврядування та Порядок обчислення стажу роботи для встановлення щомісячної надбавки за вислугу років журналістам державних і комунальних засобів масової інформації та державних інформаційних агентств», – повідомили в Кабміні.

Крім того, постановою передбачається встановлення журналістам державних і комунальних засобів масової інформації інших видів надбавок, доплат, авторських гонорарів та премій відповідно до колективного договору з урахуванням норм генеральної та галузевої угод у межах коштів, передбачених на оплату праці.

Реалізація акта буде здійснена в межах коштів, передбачених на оплату праці працівників у кошторисах відповідних засобів масової інформації, додали в уряді.

Нагадаємо, згідно з рішенням Кабінету міністрів, мінімальна академічна стипендія для студентів вищих навчальних закладів у 2017 році складе 1,1 тис. грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: