У 2016 році в світі загинули 74 журналісти

Читать на русском
Цього року в усьому світі загинули 74 журналісти в зв'язку з роботою. Про це йдеться в щорічному звіті міжнародної правозахисної організації Репортери без кордонів.

Цього року в усьому світі загинули 74 журналісти в зв'язку з роботою.

Про це йдеться в щорічному звіті міжнародної правозахисної організації «Репортери без кордонів», повідомляє «Слово і Діло».

Згідно з цими даними, 53 журналісти були навмисно вбиті через їхню професійну діяльність, 21 – загинув при виконанні своїх обов'язків, не будучи метою насильства.

Серед загиблих репортерів 57 осіб були професійними журналістами, дев'ять – цивільними (блогерами), вісім – людьми, які співпрацюють зі ЗМІ. У 69 випадках жертвами насильства стали чоловіки, в п'яти – жінки.

Сепаратисти оприлюднили персональні дані українських журналістівПерсональні дані понад 20 українських журналістів з`явилися на сепаратистському сайті Трибунал. Возмездие настанет.

За даними організації, в 2016 році 65% журналістів загинули в зонах збройних конфліктів. До п'ятірки країн, де загинула найбільша кількість працівників ЗМІ, входять Сирія (19 загиблих), Афганістан (10), Мексика (9), Ірак (7) та Ємен (5).

Водночас в організації відзначають тенденцію до зменшення числа жертв серед журналістів (у 2015 році загинув 101 репортер). Всього з 2006 року не менш ніж 780 професійних журналістів загинули в зв'язку зі своєю діяльністю.

Нагадаємо, в серпні в Києві був знайдений мертвим російський журналіст.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: