Експерт розповів, чи піде Порошенко на другий термін президентства

Читать на русском
Володимир Фесенкополітолог

Політолог Володимир Фесенко припускає, що Петро Порошенко буде боротися за те, щоб залишитися на другий термін президентства.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на Центр прикладних політичних досліджень «Пента».

«Для Глави держави період минулого року був досить багатозначним і, цілком імовірно, нелегким», – констатував експерт.

Петро ПорошенкоНародний депутат України

За його словами, Порошенко дійсно довелося подолати цілу низку гучних скандалів і нарікань на свою адресу, але тим не менш вони не перетворилися на жахіття для нього.

«Йому вдалося не просто зберегти владу, а навіть зробити її більш потужною. Його показники прийшли в норму після перших шести місяців 2016 року. Гарант Конституції має всі можливості піти на черговий термін верховенства в країні», - вважає він.

Однак, підкреслив експерт, викликів при цьому стало набагато більше.

Цілком імовірно, що Петро Порошенко вестиме боротьбу за президентське крісло.

Політолог вважає, що урядова криза в країні є малоймовірною, а внутрішня ситуація буде розвиватися приблизно так само, як у 2016 році.

«Від сюрпризів ніхто не застрахований, але якщо в соціально-економічному плані буде відносна стабілізація, то в політичному – навряд чи будуть кардинальні зміни. Гарантій проти цього немає, але ймовірність перевиборів у 2017 році менша, ніж була в 2016-му», – оцінив політичні перспективи Володимир Фесенко.

Нагадаємо, Петро Порошенко став Президентом України в червні 2014 року. Підбиваючи підсумки минулого року, «Слово і Діло» зафіксувало, що він виконав п'яту частину обіцяного на своїй посаді.

Детальніше ознайомитися з рівнем відповідальності Петра Порошенка можна за посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: