У 2016 році Петро Порошенко виконав кожну п'яту свою обіцянку

Читать на русском

Президент України Петро Порошенко в 2016 році виконав 29 обіцянок, а 16 – провалив. Решта обіцянок Глави держави поки не реалізовані, але можуть бути виконані в майбутньому. Такого висновку дійшли аналітики «Слова і Діла», проаналізувавши рівень відповідальності Президента у поточному році.

Отже, цьогоріч Порошенку вдалося безумовно реалізувати лише 22% з обіцяного на посаді Президента, 13% обіцянок цього року набули статусу «не виконано».

До топ-5 виконаних зобов'язань глави держави належать такі: позбавити суддів абсолютного імунітету, навчати українську армію за стандартами НАТО, збільшити контрактну складову в ЗСУ, зробити доступною інформацію про доходи та витрати чиновників, а також забезпечити економічне зростання в 2016 році.

Водночас досить очікувано Порошенку не вдалося повернути курс на рівень не вище 10 гривень за 1 долар США, домогтися енергонезалежності за два роки, отримати безвізовий режим з Європейським Союзом (ця обіцянка від самого початку була провальною, оскільки виходила за межі компетенції Президента України), сформувати Верховний суд України та зберегти той самий склад коаліції, що й у 2014 році.

Нагадаємо, загальний показник відповідальності Петра Порошенка становить на сьогодні 47%. За роки перебування в українській політиці він виконав майже кожну другу обіцянку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: