Станція метро «Петрівка» готується до перейменування

Читать на русском
У Київраді з'явилася ідея перейменувати станцію Петрівка в Почайну в рамках виконання закону про декомунізацію.
Платформа станції метро "Петрівка"

Станція київського метро «Петрівка» може отримати нову назву – «Почайна», в зв'язку з цим прес-служба Київського метрополітену пропонує ділитися своїми думками з приводу ініціативи.

Про це повідомляється в Facebook комунального підприємства «Київський метрополітен», передає «Слово і Діло».

«У Київраді з'явилася ідея перейменувати станцію «Петрівка» на «Почайну», – йдеться в повідомленні.

Відзначається, що в березні 2016 року на сайті Київради була зареєстрована петиція з пропозицією перейменувати станцію метро «Петрівка» на «Бандерівку». Автор петиції Андрій Гусаківський мотивував це можливим перейменуванням Московського проспекту на Степана Бандери, що пролягає поруч. Проспект був перейменований у серпні 2016 року.

У Києві починають роботи нічні маршрути громадського транспортуЗ 30 грудня в Києві почнуть працювати нічні маршрути автобуса і трьох роллейбусних номерів з часом дії з 23:00 до 06:00, які з'єднають центр столиці з великими житловими масивами.

Довідка: станція метро «Петрівка» була відкрита в 1980 році на честь глави Всеукраїнського революційного комітету та Всеукраїнського центрального виконкому Григорія Петровського.

Перейменувати станцію можуть на честь річки Почайни – правої притоки Дніпра, що протікала на Подолі. Згідно з іншими джерелами, це була стариця або рукав Дніпра. Імовірно, саме у водах Почайни князь Володимир Великий хрестив киян у 988 році.

Як повідомлялося раніше, з вагонів київського метрополітену прибрали половину реклами.

Також у Києві побудують транспортні пересадочні вузли на Петрівці й Подолі, що сприятиме впорядкуванню проходу пасажирів до місць посадки-висадки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: