У Чорногорії видали ордер на арешт двох росіян за підозрою в спробі держперевороту

Читать на русском
Їх підозрюють у намірі вбити прем'єр-міністра країни й захопити парламент у день виборів у жовтні.

Чорногорія видала міжнародний ордер на арешт двох росіян і трьох сербів, яких підозрюють у причетності до спроби державного перевороту в країні.

Про це повідомляє «Радіо Свобода» з посиланням на місцеву прокуратуру, передає «Слово і Діло».

Відзначається, що п'ятеро осіб перебувають у розшуку за підозрою в терористичній діяльності, яка передбачала план вбивства прем'єр-міністра Чорногорії та захоплення парламенту в день виборів у жовтні.

Підозрювані росіяни, що, як повідомляється, є членами російської військової розвідки, з території сусідньої Сербії здійснювали стеження за прем'єр-міністром Чорногорії Міло Джукановичем.

Прем'єр Чорногорії звинуватив опозицію в спробі його вбивстваПрем'єр-міністр Чорногорії Міло Джуканович звинуватив проросійськи налаштований опозиційний Демократичний фронт в участі в змові з метою його вбивства.

Нагадаємо, 6 листопада прокуратура Чорногорії заявила, що до невдалої спроби перевороту 16 жовтня причетна група «російських націоналістів», які, крім терактів, готували вбивство прем'єр-міністра Джукановіча. В прокуратурі вважають, що вбити главу уряду мав стрілок «із дальньої дистанції».

Раніше повідомлялося, що Чорногорія має факти й докази причетності «російських націоналістів» до спроби теракту в день парламентських виборів 16 жовтня.

Варто відзначити, що прем'єр Джуканович прямо звинуватив Росію у фінансуванні кампанії проти приєднання Чорногорії до НАТО, яку проводила опозиція.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: