Московський суд назвав Євромайдан державним переворотом

Читать на русском
Московський суд задовольнив позов колишнього депутата Верховної Ради від ПР Володимира Олійника та визнав події початку 2014 року на Майдані Незалежності в Києві державним переворотом.

Дорогомиловский суд Москви визнав події, які відбувалися в Україні в 2014 році, державним переворотом, тим самим задовольнивши позов колишнього депутата Верховної Ради Володимира Олійника.

Про це повідомляє РІА «Новости», передає «Слово і Діло».

В ході процесу суд допитав вищих керівників України, які залишили свої посади, в тому числі колишнього президента країни Віктора Януковича.

Ключові події Революції Гідності. РетроспективаЗа 3 роки після початку Революції Гідності «Слово і Діло» вирішило нагадати хронологію основних подій у центрі Києва восени 2013-взимку 2014 років.

Нагадаємо, Дорогомиловский суд Москви почав процес у справі про події, які відбувалися в Україні в 2014 році. Відповідний позов подав колишній депутат Верховної Ради Володимир Олійник з метою домогтися визнання нелегітимності нинішньої влади в Україні.

15 грудня російський суд розпочав слухати по суті цивільну справу.

В якості зацікавлених осіб у цій справі в позові вказані голова МЗС ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр, голова Конституційної ради Франції Лоран Фабіус, колишній голова МЗС Польщі Радослав Сікорський, колишній президент України Віктор Янукович і Президент України Петро Порошенко.

ГПУ почала розслідувати справу про «гвинтівку Пашинського» на ЄвромайданіУ Генеральній прокуратурі України взялися за кримінальне провадження про виявлення снайперської гвинтівки на Євромайдані в одному з автомобілів.

Пізніше стало відомо, що Янукович візьме участь у засіданні, а Олійник готовий дійти з цим питанням до Європейського суду з прав людини.

Нагадаємо, в Україні Олійник оголошений у розшук за звинуваченням у зловживанні владою та службовому підробленні при проведенні голосування за «диктаторські закони 16 січня».

Раніше адвокат Небесної Сотні розповів «Слову і Ділу» про те, як відпускають спецпризначенців і дають їм шанс втекти до РФ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: