Кабмін скасував дозволи на перепланування житла

Читать на русском
Для перепланування житла тепер не потрібно отримувати дозвіл, якщо не передбачається втручання в несучі конструкції або інженерні системи загального користування.

Постановою уряду спрощені правила користування приміщеннями житлових будинків і гуртожитків, згідно з якими, зокрема, на перепланування житла не потрібно додаткового дозволу.

Про це повідомив віце-прем'єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко, передає «Слово і Діло».

«Відтепер власникам житла або наймачам гуртожитків, за погодженням із власником, при виконанні робіт із переобладнання та перепланування, які не передбачають втручання в несучі конструкції або інженерні системи загального користування, не потрібно отримувати дозвільні документи», – зазначив віце-прем'єр.

Зубко також повідомив, що після завершення зазначених робіт введення об'єкта в експлуатацію також не потрібно.

Як повідомлялося раніше, Україна потребує інвестицій обсягом 30 млрд євро для того, щоб впровадити заходи з енергоефективності та істотно скоротити споживання природного газу.

Відзначимо, що жителі 20% українських багатоповерхівок вже створили об'єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), з них близько половини об'єдналися за останні півроку.

«Слово і Діло» зафіксувало 59 обіцянок віце-прем'єр-міністра – міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадія Зубка, 24 з яких він виконав. Коефіцієнт відповідальності віце-прем'єра – 41%. З повним переліком обіцянок Зубка можна ознайомитися на сторінці.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: