Стало відомо, який відсоток багатоповерхівок в Україні створили ОСББ

Читать на русском
У Мінрегіоні зазначили, що стимулюючи створення ОСББ, відомство не прагне ліквідувати ЖЕКи, а лише надає людям можливість вибрати кращу ціну і якість на конкурсній основі.

Жителі 20% українських багатоповерхівок вже створили Об'єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), з яких близько половини об'єдналися за останні півроку.

Про це повідомила прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства (Мінрегіон) з посиланням на віце-прем'єр-міністра - міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Зубка, передає «Слово і Діло».

Нацкомісія заявляє, що методика розрахунку правильна «Процес створення ОСББ увійшов в геометричну прогресію. З 120 тис. будинків багатоповерхового фонду об'єдналося майже 24 тис.», - цитує Зубка прес-служба відомства.

ОСББ: як українці вчаться по-новому розпоряджатися житломСлово і Діло дослідило процес передачі багатоквартирних будинків на баланс об’єднань співвласників багатоквартирних будинків чи в кооперативну власність.

Згідно з повідомленням, стимулюючи створення ОСББ, відомство не прагне ліквідувати ЖЕКи, а лише надає людям можливість вибрати кращу ціну і якість на конкурсній основі.

«Муніципалітети багатьох міст гроші на підтримку житлового фонду виділяють для ОСББ. Як ефективний власник, ОСББ здатне контролювати якість і вартість робіт, організовувати конкурс для фірм-виконавців і підписувати договір по гарантійних зобов'язаннях. Тому ми створили законодавчу базу для такого ефективного власника, який може отримувати гроші з державного бюджету та Фонду енергоефективності», - наголосив Зубко.

Нагадаємо, в Україні з липня 2015 року набув чинності Закон «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку».

Раніше повідомлялося, що в «Ощадбанку» перенесено термін введення в дію рішення про впровадження комісії з приймання комунальних платежів від населення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: