Зубко розповів, скільки коштів необхідно вкласти в енергоефективність України

Читать на русском
Щоб відчутно скоротити споживання газу, Україні потрібно залучити 30 млрд євро від міжнародних фінансових донорів.

Україна потребує інвестицій обсягом 30 млрд євро для впровадження заходів з енергоефективності та істотного скорочення споживання природного газу.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ.

«Щоб відчутно скоротити споживання газу, Україні потрібно витратити 30 мільярдів євро на заходи з енергоефективності. Для залучення коштів міжнародних фінансових донорів мають запустити Фонд енергоефективності. Впевнений, в квітні 2017 року він запрацює», – зазначив віце-прем'єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко.

Він також нагадав, що в проекті Держбюджету на 2017 рік на фінансування заходів з енергоефективності закладено 400 млн грн. За його словами, «теплими» кредитами скористалися 180 тис. домогосподарств.

«Це означає, що 180 тисяч будинків стали теплішими, а 180 тисяч сімей стали менше платити за комунальні послуги. Ми спільно заощадили собі й державі газ. У скороченні споживання газу в Україні протягом 2014-2016 років на 11% велика заслуга «теплих» кредитів», – додав Зубко.

Як повідомлялося раніше, жителі 20% українських багатоповерхівок уже створили Об'єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), з яких близько половини об'єдналися за останні півроку.

Нагадаємо, що Геннадій Зубко в травні цього року презентував функціональну модель Фонду енергоефективності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: