Турчинов прокоментував можливість блокади Донбасу

Читать на русском
Ті, хто намагається робити імпровізовані блокпости в зоні АТО, лише дестабілізують ситуацію в регіоні.

Рішення групи добровольців про блокування непідконтрольних владі України територій Донецької та Луганської областей перебуває виключно в компетенції Президента України-верховного головнокомандувача Петра Порошенка.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Буде ухвалено рішення блокувати, значить, будемо блокувати. Не буде ухвалено такого рішення верховним головнокомандувачем, значить, цього робити ніхто не буде. Тих, хто спробує самотужки робити імпровізовані блокпости в зоні АТО, не буде», – сказав він журналістам у вівторок, коментуючи ініціативу щодо блокування ОРДЛО.

За його словами, самодіяльність у цьому напрямку лише дестабілізуватиме ситуацію.

Бойовики утримують у в'язницях ОРДЛО 109 українських заручників – ГрицакУ в'язницях окупованого Донбасу бойовики терористичних організацій ДНР і ЛНР тримають 109 українських заручників.

Як повідомлялося, 26 грудня ветерани антитерористичної операції на сході України та волонтери заявили, що запустили мобільні групи й почали формування блокпостів для блокування роботи нелегальних торгових маршрутів із непідконтрольною частиною Донбасу.

Раніше керівник Донецької ВЦА Павло Жебрівський повідомив, за що йдуть запеклі бої з терористами на Світлодарській дузі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: