Жебрівський повідомив, за що йдуть запеклі бої з терористами на Світлодарській дузі

Читать на русском
Керівник Донецької ОДА Павло Жебрівський розповів, за що йдуть бої з російськими найманцями на Світлодарській дузі.

Керівник Донецької ОДА Павло Жебрівський повідомив, що звільнення Новолуганського (Бахмутський район Донецької області) від бойовиків не було, оскільки населений пункт фактично перебував під юрисдикцією України.

Про це він заявив в ефірі 112 каналу, передає «Слово і Діло».

«У районі Світлодарської дуги (Донецька область) взяті під контроль деякі висоти і власне за них йде бій» - заявив Жебрівський.

При цьому, він додав, що висоти прострелені й терористи обстрілюють їх з усього, чого можуть.

«В основному 46-й батальйон вийшов на позиції за Новолуганкою, в принципі вона належала юрисдикції української влади, але блокпост і війська стояли перед Луганськом. Через це 46-й батальйон зайняв висоти за Новолуганкою і Новолуганка виведена на сьогоднішній день з «сірої зони», - розповів глава адміністрації.

Якщо Україна не вирішить питання Донбасу, агресор зробить це за нас – експертДиректор військових програм Центру Разумкова розповів, чи є підстави сподіватися, що РФ збереже новий «режим тиші» на Донбасі, який погодила контактна група.

Пізніше в Міноборони уточнили, що ВСУ встановили на південній околиці селища блокпост.

Напередодні, на Світлодарській дузі російсько-окупаційні бойовики обстріляли гуманітарну групу по евакуації загиблих.

Як відомо, з 24 грудня контактна група домовилася про «режим тиші» на Донбасі. Однак, в штабі АТО повідомили, що бойовики 39 разів відкривали вогонь.

У коментарі «Слову і Ділу» військовий експерт Микола Сунгуровський розповів, чому не варто вірити будь-яким домовленостям про припинення вогню та висловив переконання, що РФ не змінювала своїх цілей по Україні з початку війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: