Експерт пояснив, чому Україна сама віддаляється від окупованого Донбасу

Читать на русском
Михайло Дяденкополітолог

Блокади, обмеження та заборони – це радше негативні рішення, оскільки українські товари просто витіснені товарами РФ.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Михайло Дяденко, аналізуючи позицію Георгія Туки, який розкритикував політику Кабміну та заявив, що запровадження заборон щодо окупованого Донбасу лише ускладнює ситуацію.

«Крім взаємних збитків і для окупованих територій Донбасу, і для України, жодних інших наслідків заборони не несуть», – констатував Дяденко.

Крім того, заборони лише сприяють розвитку контрабанди, відповідно криміналізації відносин.

«Зовсім по-іншому потрібно вживати заходів, спрямованих на санкційну політику щодо тих, хто підтримує сепаратизм», – підкреслив він.

«Наприклад, організувавши виплати жителям окупованих територій, можна було здійснювати ці виплати за наявності підпису у відомості та за згодою з тим, що Україна є незалежною державою. Ми самі віддаляємо Донбас», – аналізує політолог.

Серед тих, хто, можливо, «заражений вірусом сепаратизму», проживають люди, які вважають Україну своєю батьківщиною. Виходить, що ми всіх розглядаємо на одній хвилі й зовсім не ранжируємо, як люди ставляться до ситуації, до України, вважає експерт.

«Зараз ми всіх караємо однаково замість того, щоб знайти спосіб більш тонко вплинути на ситуацію», – проаналізував Михайло Дяденко.

Додамо, минулого року Президент України Петро Порошенко заявив, що соцвиплати на Донбасі будуть відновлені після місцевих виборів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: