Більше половини українців вірять, що Україна стане заможною

Читать на русском
56% громадян України вірять, що країна подолає проблеми та стане заможною державою. Про це свідчать дані опитування Центру Разумкова.
Фото з відкритих джерел

56% громадян України вірять, що країна подолає проблеми та стане заможною державою.

Про це свідчать дані опитування Центру Разумкова, передає «Слово і Діло» з посиланням на видання ZN.UA.

Песимістів, що не вірять у майбутній успіх України, серед респондентів виявилося 22%. Ще 22% не змогли визначитися з відповіддю.

Водночас, лише меншість опитаних очікують на поліпшення в найближчому майбутньому – 39% вірять у власні перспективи гідного життя, 55% – у покращення життя в Україні для дітей і онуків.

Українці стали частіше емігрувати в ПольщуВсе більше українців стало емігрувати в Польщу - з 2014 року їх кількість зросла в два рази.

Найбільше оптимістично налаштованих громадян, які вірять, що Україна подолає існуючі труднощі, на заході (71%) та в центрі (60%). На сході та півдні оптимістів менше – 47% та 37% відповідно.

Віра у краще майбутнє більшою мірою присутня в молоді – 63% тих, кому від 18 до 29 років, бачать гідні перспективи. 51% тих, кому 60 і більше років, також вірять у розквіт України.

Дослідження проведене 18-23 листопада 2016 року в усіх регіонах України за винятком окупованих територій серед 2015 респондентів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українська економіка, відповідно до прогнозів міжнародних організацій, має зрости в 2017 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: