Росіяни стали заробляти менше китайців

Читать на русском
Зарплати росіян у доларовому вираженні стали нижче китайських. Це відбувається на тлі найбільш масштабнішої з 1998 року кризи, обвалу рубля, а також зниження реальних доходів населення.
Фото з відкритих джерел

Зарплати росіян у доларовому вираженні стали нижче китайських.

Про це пише агентство «Прайм» з посиланням на дані дослідження «Ренесанс Капіталу», повідомляє «Слово і Діло».

Зазначається, це відбувається на тлі найбільш масштабнішої з 1998 року кризи, обвалу рубля, а також зниження реальних доходів населення протягом двох останніх років.

В Україні 47 тисяч керівників компаній отримують 1,5 тисячі гривень на місяць – КабмінБлизько 47 тисяч керівників компаній в Україні офіційно отримують заробітну плату в розмірі 1,5 тисяч гривень на місяць.

За даними експертів Вищої школи економіки, середня зарплата в Росії з 2011 року знизилася майже на 30% – до 558 доларів. У доларовому вираженні це вдвічі нижче ряду колишніх соціалістичних країн Центральної та Східної Європи.

Так, середня зарплата в Чехії – понад 1200 доларів, в Угорщині – 1031 долар, в Польщі – 1037 доларів. У Китаї на кінець 2015 року середня зарплата дорівнювала 740 доларам на місяць за тодішнім курсом.

Крім того, за даними ЦБ РФ, прямі іноземні інвестиції в Росію в 2015 році впали до 4,8 млрд доларів з 22 млрд доларів в 2014 році.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що середня зарплата в Києві становить 9 тисяч гривень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: