МВФ відзначив покращення макроекономічної стабілізації в Україні

Читать на русском
Міжнародний валютний фонд бачить хороші результати макроекономічної стабілізації в Україні.

Міжнародний валютний фонд відзначає хороші результати макроекономічної стабілізації в Україні.

Про це сьогодні під час круглого столу заявив представник МВФ в Україні Жером Ваше, пише «РБК-Україна», передає «Слово і Діло».

«Це непроста ситуація, але тим не менш ми бачимо гарні результати в плані макроекономічної стабілізації та щодо фіскальної лінії. Ми навіть побачили перевищення окремих показників у фіскальній сфері», – заявив Ваше.

В НБУ назвали найбільш реалістичний термін отримання четвертого траншу від МВФНаціональний банк розраховує, що четвертий транш від МВФ у рамках програми EFF буде виділений на початку 2017 року.

Він зазначив, що фіскальна ситуація все ще залишається непростою. Крім того, існує необхідність забезпечити стабільність державних фінансів на середньострокову перспективу.

За словами Ваше, зараз Україна та МВФ мають перейти до розгляду варіантів структурних реформ, що є складним завданням. «Є питання боротьби з корупцією, і я думаю, що ми побачимо велику прозорість у фіскальній сфері. Це буде важливим компонентом у подальшому», – зазначив Ваше.

Нагадаємо, МВФ досі не включив до порядку денного питання надання траншу Україні.

Раніше МВФ звернувся до РФ та України з вимогою досягти згоди в питанні українського боргу розміром у $3 млрд, відомим як «борг Януковича», в найближчій перспективі, оскільки це рішення пов'язується з рішенням щодо виділення чергового траншу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: