Україна забороняє імпорт м'яса птиці

Читать на русском
За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я тварин, на території Болгарії та Угорщини
зареєстровані випадки захворювання птиці хворобою Ньюкасла.

Україна обмежила ввезення м'яса птиці з Болгарії та Угорщини, оскільки там зареєстровані випадки захворювання птахів хворобою Ньюкасла.

Таку інформацію розповсюдила Всесвітня організація охорони здоров'я тварин, передає «Слово і Діло» з посиланням на Держпродспоживслужбу України.

«З огляду на вищесказане, із зазначених країн заборонений імпорт в Україну птиці, продуктів і сировини з неї (за винятком продуктів і сировини, які пройшли обробку методом, що гарантує знищення збудників зазначених захворювань)», – йдеться в повідомленні відомства.

Крім того, спалахи хвороби зареєстровані серед диких і перелітних птахів у таких країнах східної та західної Європи, як Румунія, Польща, Угорщина, Болгарія, Нідерланди, Швейцарія, Австрія, Німеччина.

Україна скоротила експорт свинини в 20 разівУкраїна в січні-вересні 2016 року скоротила експорт свинячого м'яса в 20 разів порівняно з аналогічним періодом минулого року – до 2 тисяч тонн.

Держпродспоживслужба звертається до суб'єктів господарювання, діяльність яких пов'язана з імпортом птиці та продуктів з неї, з проханням враховувати зазначену інформацію.

Нагадаємо, що із січня до вересня 2016 року Україна експортувала 108 тис. тонн птиці, що на 26% більше, ніж за той самий період у 2015 році, торгівля яловичиною знизилася на 29% – до 27 тис. тонн.

Як повідомлялося раніше, Молдова запровадила мита на українське м'ясо, молоко та цемент до 31 грудня 2016 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: