ЄС заборонив імпорт українського м'яса птиці через спалах грипу – Держспоживслужба

Читать на русском
У Держспоживслужбі запропонували ЄС імпортувати м'ясо птиці з регіонів, де не зафіксоване захворювання, й направили листа про заходи боротьби з пташиним грипом.

Державна служба з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів України отримала офіційне повідомлення про заборону експорту до ЄС м'яса птиці та продуктів з неї з усієї території країни до ЄС у зв'язку з реєстрацією високопатогенного пташиного грипу (H5) у Херсонській області.

Про це повідомили у відомстві, пише «Інтерфакс-Україна», передає «Слово і Діло».

З метою відновлення експорту з інших областей України, вільних від грипу птиці, та запровадження регіоналізації до ЄС спрямована докладна інформація про заходи, вжиті для ліквідації захворювання.

У Держспоживслужбі також додали, що в зв'язку з виявленим у Херсонській області пташиним грипом запроваджена заборона на поставки яєць із цієї області в Гонконг.

Як підкреслили у відомстві, відповідно до міжнародних зобов'язань Україна поінформувала міжнародних торговельних партнерів про заходи з недопущення розповсюдження захворювання й надіслала відповідні звернення основним торговим партнерам про недопущення призупинення експорту продуктів птахівництва.

Нагадаємо, в Херсонській області була зареєстрована загибель птиці різних видів. Дослідження проб біоматеріалу встановило діагноз – пташиний грип.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: