У Швеції відмовилися здавати в оренду порт для «Північного потоку-2»

Читать на русском
Швеція відмовила російській компанії Nord Stream в оренді порту для будівництва Північного потоку-2.

Влада шведського міста Готланд відмовила компанії Nord Stream в наданні в оренду порту, який росіяни планували використовувати як базу для будівництва газопроводу «Північний потік-2» в обхід України.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на шведське видання The Local.

Влада Готланду переглянула план оренди порту для проекту будівництва газопроводу після того, як шведський уряд висловив незадоволення з приводу майбутньої угоди.

«Компанія Nord Stream, велика частина якої належить Росії, намагається орендувати порт в Сліте, провінція Готланд і гавань в Карлсхамні, провінція Блекінге, щоб допомогти будівництву нового газопроводу в Балтійському морі», повідомляє видання.

Політики і військові лідери висловили заклопотаність з приводу безпеки проекту. Міністр закордонних справ Маргот Воллстрем і міністр оборони Пітер Гултквіст зустрілися з представниками муніципалітетів у вівторок, де висловили несхвалення уряду орендою порту.

Нагадаємо, Єврокомісія відстоює на переговорах з Росією ідею зберегти транзит газу через територію України, не дивлячись на титанічні зусилля російської сторони просунути свої газопровідні проекти в обхід країн Центрально-Східної Європи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: