За псування лічильників комунальних послуг саджатимуть на 5 років

Читать на русском
Народні депутати вирішили, що більш жорстке законодавство у сфері порушень у поводженні з приладами обліку дозволить скоротити кількість охочих незаконно заощадити на електриці та опаленні.

Комітет ВРУ з питань будівництва та житлово-комунального господарства підтримав законопроект №3819, який передбачає посилення покарання за махінації з електричними й тепловими приладами обліку до позбавлення волі терміном до п'яти років.

Під санкції також підпадає продаж обладнання, що допомагає знизити їх показники, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на UBR.

Комітет запропонував доповнити Кримінальний кодекс новою статтею. в ній буде зазначено, що продаж і використання приладів, що знижують показання лічильників електро- або теплової енергії, карається штрафом до 500 неоподатковуваних мінімумів (8,5 тис. грн) або виправними роботами терміном до двох років.

За повторне порушення доведеться заплатити вже до 1 тисячі неоподатковуваних мінімумів (17 тис. грн) або провести за ґратами до п'яти років.

Кабмін відновив програму «теплих» кредитів для українцівУряд України 6 жовтня 2016 відновиви дію урядової програми з енергоефективності – придбання енергоефективних матеріалів та устаткування з частковим відшкодуванням залучених кредитних коштів.

Зараз кримінальна відповідальність передбачена лише за самовільне підключення до електромереж або споживання енергії без приладів обліку.

Як повідомлялося раніше, середній комунальний тариф в Україні становить приблизно 50% розміру заробітної плати, а житлові субсидії отримують близько 6,5 мільйонів сімей.

Середній розмір нарахувань на житлово-комунальні послуги сьогодні майже збігається із сукупними доходами домогосподарств.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: