Кабмін відновив програму «теплих» кредитів для українців

Читать на русском
Кабмін відновив програму допомоги з утеплення житла, заміни вікон на енергозберігаючі, встановлення вузлів обліку, модернізації освітлення.

Уряд України 6 жовтня 2016 відновиви дію урядової програми з енергоефективності – придбання енергоефективних матеріалів та устаткування з частковим відшкодуванням залучених кредитних коштів.

Це найбільш популярний серед населення напрямок урядових програм, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України.

«Відсьогодні (6 жовтня – Ред.) державні банки – «Ощадбанк» і «Укргазбанк» – знову почали видачу фізичним особам «теплих» кредитів у рамках програми», – йдеться в повідомленні.

Ця програма дозволяє громадянам в утепленні житла, здійснювати заміну вікон на енергозберігаючі, встановлювати вузли обліку, модернізувати освітлення тощо. Українці також отримають від держави безповоротну фінансову допомогу в розмірі 35% від суми залучених кредитних коштів. Така компенсація буде надаватися й тим, хто отримує субсидії на оплату житлово-комунальних послуг.

Водночас умови участі ОСББ і ЖБК в урядовій програмі з енергоефективності залишаються без змін. Їм належить 40%-е відшкодування витрат на утеплення багатоповерхівки. Якщо до складу ОСББ входять субсидіанти, то сума відшкодування більша – в межах від 40% до 70%.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів України припинив реалізацію програми з відшкодування 30% витрат на матеріали для підвищення енергоефективності квартир і приватних будинків у липні цього року. Причиною цього рішення став несподівано високий попит на підпрограму з боку населення, задоволення якого потребувало додаткових витрат із Бюджету.

Однак 27 липня 2016 року урядом було ухвалено рішення про направлення додаткових 100 млн грн у рамках програми. Також цим рішенням був збільшений розмір допомоги для фізичних осіб.

На додачу до всього створення Фонду енергоефективності в Україні було закріплено відповідною обіцянкою прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана від 31 серпня 2016 року (відео 15:54-16:21).

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: