Львівське сміття звозитимуть до Києва

Читать на русском
В літню пору потужності столичного сміттєспалювального заводу Енергія недозавантажені, і Київ зможе прийняти частину сміття на спалення.

Мер Києва Віталій Кличко вирішив допомогти Львову із «сміттєвою» проблемою, направивши частину побутових відходів на сміттєспалювальний завод столиці.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу КМДА.

«Розуміючи, в якій складній ситуації опинився Львів і його мешканці, ми готові допомогти львів'янам. Бо переконаний, що повинні підтримувати один одного», – заявив Кличко.

Він зазначив, що в літню пору потужності столичного сміттєспалювального заводу «Енергія» недозавантажені, і Київ зможе прийняти частину сміття на спалення.

Скільки в Україні накопичилося сміття, що з ним робити даліНа даний момент в Україні накопичилося близько 36 млрд тонн сміття, з яких 1,6 млрд – токсичні і вкрай небезпечні відходи (елементи живлення, люмінесцентні лами, інше).

Нагадаємо, що мер Львова Андрій Садовий звернувся до Віталія Кличка з листом, в якому просить допомогти з тимчасовим зберіганням частини ТПВ (твердих побутових відходів), що утворюються на території Львова.

Сьогодні стало відомо, що в ніч на 18 червня на Грибовицькому сміттєвому полігоні були зафіксовані нові загоряння, на цей раз – з протилежного боку звалища, де не велися ніякі роботи.

Як раніше повідомлялося, Міністерство екології та природних ресурсів має намір розробити державну стратегію поводження з відходами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: