Рада не може обмежити Савченко доступ до державної таємниці – нардеп

Читать на русском
Народний депутат Надія Савченко не може бути позбавлена доступу до державної таємниці за рішенням парламентського комітету з нацбезпеки, вважає його член Тарас Пастух.
Надія СавченкоФото з відкритих джерел

Член парламентського комітету з питань національної безпеки, народний депутат Тарас Пастух вважає, що позбавлення Надії Савченко доступу до державної таємниці перебуває поза компетенцією парламентарів.

Про це він повідомив у ефірі телеканалу «112 Україна», пише «Слово і Діло».

«Цікаво було б почути саму Надію Савченко з приводу того, що дійсно відбувалося в розмові, хто виступив ініціатором і чи дійсно розмова мала певний своєрідний конструктив, були своєрідні домовленості, чи це просто роздута інформація політичними опонентами або ЗМІ. Таке питання, я думаю, варто заслуховувати. Питання з приводу позбавлення її допуску до державної таємниці – це, я думаю, не до кінця функція нашого комітету. Я не знаю такого способу або адміністративного або якогось іншого покарання, обмеження цього допуску», – заявив Пастух.

Затримання полковника ЗСУ: суд у справі Без'язикова відбудеться сьогодніДружина звільненого з полону бойовиків полковника ЗСУ Івана Без'язикова повідомила про його затримання.

Раніше народний депутат Юрій Береза заявив про необхідність розгляду комітетом із нацбезпеки питання обмеження для Надії Савченко доступу до державної таємниці.

Нагадаємо, напередодні Савченко підтвердила слідчим СБУ, що в Мінську спілкувалася з лідерами «ДНР» і «ЛНР» Олександром Захарченком та Ігорем Плотницьким.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: