Савченко заявила про домовленість щодо обміну полоненими

Читать на русском
Народний депутат Надія Савченко заявила, що домовилася з проросійськими бойовиками про обмін заручниками.
Надія Савченко

Народний депутат Надія Савченко заявила про домовленість щодо обміну полоненими між проросійськими бойовиками і українською стороною за формулою 1 на 4 відповідно.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

«Ми домовилися про те, що саме така кількість людей може бути обміняна. За списками це виходить 226 з української сторони і 52 людини з боку сепаратистів», - сказала вона в ефірі ТБ.

Депутат пояснила, що тільки така кількість живих є підтвердженим. При цьому називати тих, хто здійснить обмін, Савченко відмовилася. Не назвала вона і конкретних термінів.

«Ці домовленості будуть реалізовувати ті, у кого не залишиться вибору їх реалізовувати. Якби я знала конкретні терміни, я б їх вам все одно не назвала. Тому що дурневі півроботи не показують», - зазначила вона.

Порошенко прокоментував переговори Савченко з ватажками ОРДЛОПетро Порошенко назвав переговори Савченко із Захарченком та Плотницьким такими, що «не приносять користі ані їй, ані Україні».

На її переконання, переговори з ватажками бойовиків були потрібні для того, щоб «вивести Мінський процес з глухого кута».

«Я намагалася посилити їх, розірвати це коло, в якому вони зайшли в глухий кут. Шляхом переговорів з будь-ким, в першу чергу - з тими, у кого є ключі від в'язниці, де сидять наші хлопці», - заявила вона.

Нардеп вважає, що уповноважена вести переговори нарівні з президентом, оскільки також є частиною держави.

«Я є одним з того, що ви назвали «державою». Мене також обирав народ, я також знаходжусь у владі», - переконана Савченко.

Нагадаємо, раніше Савченко розповіла, що зустрічалася з ватажками бойовиків «ДНР» Олександром Олександром Захарченком та «ЛНР» Ігорем Плотницьким вперше після звільнення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: