Підозрюваний у державній зраді: експерт оцінив затримання Без'язикова

Читать на русском
Володимир Воляполітичний експерт

У ситуації із затриманням Без'язикова можуть бути помилки обвинувачення, але й виключати сценарій співпраці з бойовиками поки не варто.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Володимир Воля, аналізуючи ситуацію із затриманням полковника Івана Без'язикова за підозрою в держзраді.

«Дійсно, оголошення підозри після того, як минув понад рік, викликає питання. З іншого боку, цілком може бути, що певні факти, свідчення виплили через якийсь час і не відразу була інформація з цього приводу. Проте можна припустити, що це була провокація з боку «ДНР», – розмірковує політолог.

«Можливо, хтось підкинув якісь факти для того, щоб закрутити чергову скандальну історію», – припустив експерт.

Не виключено також, що арешт полковника може бути для когось просто способом переключити увагу громадськості, хоча в цій ситуації, напевно, лише чесне розслідування прояснить ситуацію.

«Можуть бути помилки обвинувачення. Це може бути провокацією, але так само він міг співпрацювати з бойовиками», – резюмував Володимир Воля.

Сам полковник підтвердив, що в полоні ходив у російській військовій формі і йому видавали російську зброю. За його словами, коли він потрапив у полон, одяг був розірваний на шматки. Без'язиков також пояснив, що зброю йому дали для участі в інсценуванні, метою якого було схилити до переходу на бік бойовиків іншого полоненого – майора Руслана Косинського.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: