Тимчук пропонує саджати довічно за держзраду

Читать на русском

Народний депутат, член парламентської фракції «Народний фронт» і керівник групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук пропонує ввести більш жорстке покарання за злочини проти національної безпеки України.

Відповідні пропозиції Тимчук виклав у зареєстрованому ним законопроекті №1303 від 09.12.2014 року, інформує «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу «Народного фронту».

Як пояснив Тимчук, суть документу полягає у підвищенні нижньої і верхньої «планок» строків ув'язнення за сепаратизм і його фінансування. «Як показує досвід, у нас суди призначають терміни ув'язнення по нижній планці за такі дії. Це погано», - зазначив нардеп.

Зокрема, проект закону передбачає запровадження верхньої планки у вигляді довічного ув'язнення за державну зраду. За словами Тимчука, наразі зрадники рідко йдуть на співпрацю зі слідством, оскільки різниця між нижньою і верхньою планками покарання за цей злочин є незначною - 12 та 14 років відповідно.

«Якщо вони будуть знати, що їм світить довічне ув'язнення, а в умовах співпраці - ті ж 12 років, то це буде зовсім інша розмова», - вважає Тимчук.

За його словами, законопроект також передбачає однозначну конфіскацію майна за вчинення подібного злочину. «Зараз це зафіксовано у вигляді «вилки» в Кримінальному кодексі - можна з конфіскацією, можна без, суди нерідко користуються такою нормою», - розповів депутат.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: