Кількість безконтактних платежів зросте вдвічі в 2017 році

Читать на русском
Наступного року очікується сплеск безконтактних платежів, банки зацікавлені стимулювати contactless-оплату за товари та послуги.

Банкіри очікують зростання безконтактних платежів у 2017 році вдвічі, хоча в поточному їх частка становить менш ніж 3% від загальної кількості транзакцій із картами.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на FinClub.

«Наступного року можна очікувати двократний приріст за безконтактними платежами», – сказав начальник управління інноваційних технологій «Укргазбанку» Володимир Літошенко на круглому столі «Безконтактні платежі», організованому «Фінансовим клубом».

Сприяти розвитку contactless-транзакцій дозволить і проведення NFC-платежів за допомогою телефону.

«2017-2018 роки – перспектива використання телефонів для оплати», – вважає директор департаменту продуктів роздрібного бізнесу «Крісталбанку» Максим Андрієнко.

За його словами, на західних ринках відповідні сервіси вже запущені Apple, Android і Samsung Pay, що можуть з'явитися в Україні протягом наступних двох років.

«У цих сервісів велике майбутнє, вони безпечніші й прогресивніші, ніж платежі безконтактною карткою. Поява цих сервісів в Україні, а також впровадження таких з боку безпосередньо банків стане потужним імпульсом для розвитку інфраструктури безготівкових платежів», – прогнозує керівник управління інноваційних проектів банку «Кредит Дніпро» Сергій Сорокін.

Зростання відбудеться в першу чергу за рахунок розвитку інфраструктури – встановлення безконтактних терміналів.

НБУ запустив сайт національної системи електронних платежівНаціональний банк запустив сайт Національної платіжної системи «Український платіжний «Простір», що дозволить істотно скоротити готівковий обіг.

Нагадаємо, що зростання кількості електронних платежів в Україні провокує розвиток фіктивних сайтів, що імітують роботу інтернет-ресурсів банків – фішинг набуває загрозливих масштабів.

Раніше НБУ розпочав новий проект переходу української платіжної інфраструктури на міжнародний стандарт ISO 20022.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: