НБУ переводить українську платіжну інфраструктуру на міжнародний стандарт

Читать на русском
Єдина платформа взаємодії учасників платіжної інфраструктури України дозволить здійснювати миттєві платежі не лише для національних, а й для транскордонних розрахунків.

Національний банк України розпочав новий проект із переходу української платіжної інфраструктури на міжнародний стандарт ISO 20022.

Про це повідомив директор департаменту платіжних систем НБУ Сергій Шацький під час презентації проекту, передає «Слово і Діло».

«У рамках реалізації проекту буде створена єдина платформа взаємодії учасників платіжної інфраструктури України, на базі якої можна буде впроваджувати миттєві, безперервні платежі з наскрізною обробкою не лише для національних, а й для транскордонних розрахунків», – сказав він.

НБУ запустив сайт національної системи електронних платежівНаціональний банк запустив сайт Національної платіжної системи «Український платіжний «Простір», що дозволить істотно скоротити готівковий обіг.

Згідно з планом проекту, остаточний перехід на стандарт і нову СЕП-4 запланований на жовтень 2019 року.

Нагадаємо, в січні-вересні 2016 року частка операцій із використанням платіжних карт за обсягом операцій збільшилася на 30,5% – до 1 129,9 млрд грн.

Раніше народні депутати пропонували відкрити прямий доступ до міжнародних платіжних систем.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: