В Україні втричі зросла кількість операцій із платіжними картками

Читать на русском
Від початку року частка операцій із використанням платіжних карток за обсягом операцій збільшилася на 30,5 відсотків – до 1 129,9 млрд грн.

У січні-вересні 2016 року частка операцій із використанням платіжних карток за обсягом операцій збільшилася на 30,5% – до 1 129,9 млрд грн.

Про це йдеться в повідомленні Національного банку, пишуть «Українські новини», передає «Слово і Діло».

Середня сума безготівкової операції за 9 місяців склала 312 грн, зняття готівки – 1 349 грн.

НБУ запустив сайт національної системи електронних платежівНаціональний банк запустив сайт Національної платіжної системи «Український платіжний «Простір», що дозволить істотно скоротити готівковий обіг.

Станом на 1 жовтня кількість платіжних карт в обігу склала понад 56,4 млн, з них активних карт, за якими здійснена хоча б одна операція протягом трьох місяців, – 31,1 млн.

Серед банків за кількістю активних платіжних карток лідерами є «ПриватБанк» (16,9 млн штук), «Ощадбанк» (5 млн), «Райффайзен Банк Аваль» (2,1 млн), «УкрСиббанк» (1,1 млн) та «Альфа-банк» (967 тис.).

Нагадаємо, внутрішньодержавна платіжна система України, яку запустять до кінця 2016 року, дозволить 98,5% населення здійснювати весь спектр платежів, не звертаючись до банку, й із мінімальною комісією.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: