Депутати пропонують відкрити прямий доступ до міжнародних платіжних систем

Читать на русском
У Верховній Раді зареєстрували законопроект, який прямо дозволяє українцям використовувати для онлайн-розрахунків міжнародні системи електронних грошей.

У парламенті зареєстрований законопроект № 5361, суттєво змінює правила роботи платіжного ринку – документ прямо дозволяє українцям використовувати для онлайн-розрахунків міжнародні системи електронних грошей.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на ain.ua.

Якщо законопроект № 5361 стане законом, електронні гроші в Україні зможу випускати не тільки банки, а й інші фінансові організації, а також держказначейство. Цими грошима можна буде оплачувати товари, послуги і навіть податки.

Відзначається, що текст документа створено з урахуванням європейського права і повинен привести в сучасний вигляд українське законодавство, що регулює використання платіжних систем.

За словами Сергія Шацького, директора департаменту платіжних систем та інноваційного розвитку НБУ, прийняття законопроекту створить умови для виходу на український платіжний ринок міжнародних провайдерів інтернет-розрахунків. Зараз від зарубіжних емітентів електронних грошей вимагають реєстрації договору «про участь у міжнародній платіжній системі». Його отримання – складний і тривалий процес. Законопроект же дозволить реєструватися по тій же спрощеною процедурою, що і українські емітенти.

Депутати змусять українців розплачуватися банківськими картамиУ Верховній Раді зареєстрували законопроект, який передбачає обмеження розрахунків готівкою до 14,5 тис. грн, що може призвести до відтоку покупців техніки та інших товарів з офіційних магазинів.

Нагадаємо, НБУ розраховує знизити обсяг готівки в обігу з 14,3% в 2015 році до 9,5% до ВВП в 2020 році.

Як повідомлялося раніше, внутрішньодержавна платіжна система України, яку запустять до кінця 2016 року, дозволить 98,5% населення здійснювати весь спектр платежів, не звертаючись до банку, і з мінімальною комісією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: