В Італії сформували новий уряд

Читать на русском
Генеральний секретар канцелярії президента Уго Дзампетті повідомив, що новий прем'єр Паоло Джентильйоні сформував новий склад уряду.

Екс-голова МВС Анджеліно Альфано змінив Джентильйоні на посаді міністра закордонних справ. Міністерство внутрішніх справ очолив Марко Мінніті.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Італії Паоло Джентильйоні був призначений новим прем'єр-міністром країни.

Італія відкрила небо для УкраїниІталія зняла всі обмеження щодо частот авіаційного з'єднання з Україною, фактично запровадивши режим «відкритого неба».

Прем'єр-міністр повідомив, що увечері в понеділок члени уряду будуть приведені до присяги в президентському Квірінальському палаці, а в найближчі дні питання про довіру Раді міністрів буде розглянуте на засіданнях обох палат парламенту.

Раніше прем'єр-міністр Італії Маттео Ренці оголосив про намір залишити свою посаду після того, як італійці відкинули на референдумі запропоновану ним конституційну реформу. Формування нового складу Ради міністрів президент доручив голові МЗС Паоло Джентільйоні.

Зазначимо, що в неділю, 4 грудня, в Італії відбувся референдум щодо внесення змін до Конституції. 59% виборців не підтримали урядову ініціативу. Явка на референдумі перевищила 68%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: